W e l l n e s s M a m a C a r e   

Klicka här för att redigera underrubrik

"When you are creative life flows through you, everyone is naturally creative. When you hear the words I can't  do that, Please throw them in the trash and start making something.Enjoying creativity without standard is true happiness"

När vi målar & skapar börjar det hända saker i kropp & sinne. 

Genom målning och meditation kan vi få tillgång till vårt undermedvetna, hämta information från vårt supermedvetna (intuition, högre jag, gud etc) och börja skapa i vårt medvetna. 

NEURONS THAT FiRE TOGETHER - WIRE TOGETHER

Neurons that fire together – wire together – dina ”belifs” är ”wired responsors” i din hjärna, dessa fungerar genom associationer.

Vilket betyder; en speciell person, område, ämne eller sak, är associerat med ett specifikt minne eller emotionellt tillstånd.

Denna association på en fysisk nivå är en neuronanslutning eller en tråd (wire) i din hjärna som kopplar saken till det emotionella minnet, så här; När vi är utsatt för det stimulit; huruvida om vi tänker eller agerar/ upplever det, så kommer hjärnan automatiskt att följa nervbanan (wire) från saken till tanken. (from the thing to the thought). Och till det emotionella som är kopplat till det. Och anledningen att det händer är att hjärnan gillar verkligen att påverkas, den är designad att göra dessa kopplingar, så att du snabbt kan tyda och svara på framtida livserfarenheter.


Dessa ”wires” är skapade ännu mer starkt när vi blir emotionella inför någonting.

Hjärnan ansluter det känslomässiga tillståndet till vad det är som händer runt omkring oss vid tidpunkten. Vi upplever det emotionella tillståndet. Det kan vara associationer genom tex. musik och minne.

Det kan vara bra och det kan vara mindre bra.

Tillexempel om du har ett minne av att ”we need to talk” är någonting jobbigt, då kommer detta minne triggas och kroppen minnas. Och känslorna inför det bli jobbiga och dåliga. Denna felatiga ”wire” kan göra skada.


Så nyckeln till att känna igen negativa triggers är att bli en student av dina egna känslor ,speciellt om känslan inte verkar passa in i situationen.

Genom att börja bli medveten om dina triggers så börjar du ta bort kraften från det.

Och i och med det kan du börja praktisera en ny önskad tanke eller affirmation om samma objekt som triggade dig. Du kan träna hjärnan att associera objektet med positiva känslor och avsiktliga tankar, istället för de gamla programmeringarna och ”wires” som inte längre tjänar dig.

Och sen över tid ”the neuro network” i din hjärna blir bokstavligen omkopplat. (RE-WIRED). Genom repetition och dina nya bekräftande(affirmationer)/ övertygelser blir det nya normala automatiska tanke/tankarna. De blir ditt svar eller de känslor som du upplever varje gång en specifik situation händer igen.


Kanske har du hört om "Incantations" – när man säger ordet/affirmationen högt, säger en till hjärnan att en är seriös, kanske har du sett när en idrottsman klappar sig i kinderna eller annat innan den springer, detta tar affirmationen ett steg längre och gör dem fysiska.


DETTA ÄR VARFÖR ARTISTISKA AFFIRMATIONER ÄR SÅ KRAFTFULLA= ökar påverkan på din hjärna.

Det verbala, det fysiska, och det visuella tilsammans, då kan dina affirmationer verkligen bli transformerande.


Tips!

Måla ett vackert kort, skriv en vacker önskan, något du vill vara, något du vill bli, häng det någonstans där du alltid kan se det! Säg, det känn det, tro på det, skapa det <3

Glöm inte att det behöver vara inom din kontroll, vad du säger till din hjärna. Till exempel "Det kommer inte att regna på min bröllopsdag" är ganska oeffektivt, eftersom du inte kan kontrollera vädret. 

Affirmera då istället " Jag kommer att hitta stor glädje på min bröllopsdag huruvida än vädret blir" Det är inom din kontroll.


I ART THERAPY LIFE COACHING, skapar vi nya mönster och reducerar stress.

Therapeutic Art life coaching hjälper dig att reducera stress och manifestera drömmar med mandalas, meditationer, affirmationer, visionboards med mera. Med från en stressreducerande session kan du tex få mandalas, tankeövningar, en vägledd meditation som du sedan skapar utifrån och du får även information om olika symboler och färger. I ART THERAPY LIFE COACHING LETAR VI INTE EFTER PERFEKTION UTAN EXPRESSION!