W o m e n´ s   h e a l i n g   -   divine    feminine  

Klicka här för att redigera underrubrik

Tankar som snurrar? Tankeslingor som påbörjas men inte avslutas? Och bara går runt. . . Runt? Denna meditation kan du även göra vid sovdags om du har mycket tankar när du ligger i sängen. Tankarna kan ställa till mycket, att vi befinner oss i det förflutna eller i framtiden då vi inte är här och nu, och vi kan lätt reagera på tidigare mönster som inte gynnar oss längre.


Sitt bekvämt, lotus eller vanligt , eller på en stol med fötterna emot golvet. Hur du än väljer att sitta ska det kännas bekvämt.

Om du vill kan du sätta ett alarm så du inte blir lockad av att titta på klockan. Det sägs att 20 min är det bästa, men endast 7 minuter ger effekt. Börja med den tid du har.


Säg till dig själv: Jag släpper taget om förväntningar och rädslor inför framtiden, jag släpper taget om tankar och känslor från det förflutna. Jag är _här och nu_


Om du sitter ner, känn tyngden emot kroppen, scanna igenom / uppmärksamma kroppen del för del , slappna av, del för del. . . Andas in ljus del för del. Andas in värme och kärlek. . . Andas ut allting annat . . .


Andas in och räkna till tre, andas ut och räkna till fem.


Gör detta tills du känner dig avslappnad och har en jämn andning som kommer av sig själv.

Om du vill kan du även fokusera på ett objekt som tex ett ljus under tiden.


Om tankar kommer och stör, gå tillbaka till fokus på andningen, fokusera på andningen och på att räkna~ andas in ~ 1 , 2 , 3 . . . Andas ut 1, 2 , 3 , 4 , 5 ...... Långt djupt ner i magen. Känner hur avslappningen sprider sig i din kropp. Dina tankar saktas ner.


Genom att göra denna, gärna varje dag, övar du upp din närvaro, i den kommer du i kontakt med ditt sanna jag som existerar utanför din personlighet, dina tankar och dina känslor. Och där finns obegränsad frid och livskraft. Ju mer du mediterar ju mer lugn kommer du känna i vardagen. Bli mindre reaktiv, inte svepas med i andras stress lika lätt. Vara mer centrerad.


Om det bubblar upp känslor som du har svårt att släppa föreställ dig under meditationsstunden...

- Andas in och på utandningen föreställer du dig att dessa känslor går som rinnande vatten genom hela kroppen, ner genom hela kroppen och ut genom dina fötter.