W o m e n´ s   h e a l i n g   -   divine    feminine  

Klicka här för att redigera underrubrik

FÖRDELAR MED GRAVID MASSAGE 

ANDRA TRIMESTERN V-14-26


Tiden då mammor ofta "blommar". Hormonerna borde ha stabiliserats allt eftersom kroppen har anpassat sig till graviditeten.


- På grund  av de ökade kraven på kvinnans kropp är järnbrist och anemi vanligt. 

Ett tillstånd där det finns otillräckligt hemoglobin i blodet. Symptom kan vara trötthet, förlust av aptit, sköra naglar, yrsel och blek hud. Förutom att öka sitt järnintag kan en fullständig helkroppsmassage hjälpa till. Eftersom det hjälper att öka blod- och lymfcirkulationen, samt att hjälpa till att lindra trötthet. Genom att stimulera blodcirkulationen kommer det också att öka det röda blod talet och därigenom producera mer hemoglobin. 


-Ont i ryggen händer ofta eftersom kvinnans hållning ändras allt eftersom att bebisen växer. 

Massage kan hjälpa till mycket, eftersom det hjälper till att mjuka upp spända muskler och hjälpa till att lindra spänningar i ryggen.


-Ligament och leder mjuknar genom  hormoner. I bäckenet, vilket kan leda till foglossning, vilket kan vara väldigt försvagande. 

Massage kan också hjälpa till med att frigöra oxytocin och endorfiner, vilket kan hjälpa till att lindra obehag och smärta. 


-Migrän och huvudvärk -10% av gravida kvinnor lider av migrän. Huvudvärk kan också vara orsakad av hormoner eller stress eller spänning på huvud, nacke, och axel området, en effekt av dålig hållning. 

Massage kommer att hjälpa till att lindra spänningar och förbättra blodcirkulationen. 


-Mamman kan uppleva andfåddhet, eftersom livmodern rör sig högre upp i bukhålan. 

Massage kan hjälpa en kvinna att slappna av och uppmuntra därför djupare andning. 


-När "bumpen" växer kommer huden att sträcka och orsaka stramhet och sträckmärken. Vissa kvinnor upplever också förändringar i huden under graviditet som linea negra eller chloasma. Massage med en god närande olja kan hjälpa fukta och lugna huden. T R E D J E   T R I M E S T E R N 26-40


Cirkulationen jobbar dubbelt så mycket som den normalt gör, så kramp i benen, ödema (svullnad i anklar och händer) kan vara ett vanligt symptom i slutet av graviditeten)

Massage kan vara till stor hjälp för att öka blodcirkulationen och uppmuntra lymfa för att röra sig runt kroppen för att hjälpa till att rensa ut toxiner/ gifter och minska svullnad. 


I tredje trimestern arbetar hjärtat 25% hårdare och trycket från livmodern hindrar lungorna att expandera helt, vilket kan orsaka andfåddhet. Massage hjälper igen med att öka cirkulationen och andningsorganen. 


Massage kommer med många fördelar och kan vara ovärderligt för att hjälpa till att lindra fysisk spänning i kroppen och hjälpa till att lindra ångest och utmattning som många kvinnor upplever i de senare skeden av graviditeten."Truly Bumptious" Graviditet Massagebehandling. En vacker helkroppsbehandling som kan ges säkert under andra och tredje trimestern. Med hjälp av specifika tekniker och säker positionering kommer denna behandling att lugna värk och smärta, vilket gör att du känner dig avslappnad i din graviditet vecka för vecka.

På Women's healing har Erika en gravid massage bänk från London, som är extra bred, anpassad för dig som gravid. För att du säkert ska kunna ligga på sidan. 

Gravida kvinnor ska inte ligga på ryggen under långa perioder, eftersom livmodern kan lägga tryck på vena cava och minska blodtillförseln till hjärtat vilket resulterar i svaghet och lågt blodtryck. 

(Vena cava superior är det stora blodkärlet, venen som leder blodet från den övre delen av kroppen tillbaka till hjärtats högra sida. Blodet i en ven är syrefattigt, så kallat venöst blod). Källa. MamaBabybliss