W o m e n´ s   h e a l i n g   -   divine    feminine  

Klicka här för att redigera underrubrik

PREGNANCY MASSAGE 

Nedre & övre ryggsmärtor, ömhet och spänningar i axlarna, svullnad i händer & fötter (ödem). Ömma eller värkande handleder (karpal tunnel syndrom), huvudvärk, sömnlöshet, ångest, trötthet, ichias smärtor, halsbränna, nästäppa, muskelstelhet, kramp, SPD (foglossning), humörsvängningar?
Många av dessa symtom kan hänföras till de naturliga förändringar som en kvinna har genomgått under graviditeten som kommer att påverka hennes kropp, sinne och känslomässiga tillstånd. 
Massage kan vara ytterst fördelaktigt för att hjälpa till att lindra många av symtomen i samband med dessa fysiologiska förändringar

I have slept like an angel last night and I feel absolutely blooming today after the pregnancy massage

-Anja Schroeder

Varmt välkommen på gravidmassage från vecka 14. Speciellt utformade massage tekniker och en massage bänk från London utformad för dig som gravid eller ny mamma. 

Under denna otroliga tid kan det finnas oro, värk och trötthet som graviditets massage har rapporterats ha en rad fördelar för dig och ditt barn.


"Studier från karolinska institutet visar att gravida som får regelbunden massage (var 10-14:e dag) har betydligt lägre halter av stresshormon & får färre komplikationer i samband med förlossningen. Dessutom minskar risken för för tidigt födda barn och låg fördslovikt". 


Graviditetsmassage har också många fördelar för barnet. 

Barnets hud är det första organ som utvecklas i magen och även från mycket tidigt på ett barn kan känna och kommunicera genom sin hud.

Förutom detta, har nya studier visat att fostret drabbas av all stress mamman upplever. Redan så tidigt som 17 veckor, mammors som är stressade under graviditeten "överför" den effekten till deras ofödda barn. 

Därför är det viktigt att mödrars stressnivå är kvar på ett minimum under hela sin graviditet och massage kan vara väldigt fördelaktigt för att uppnå detta. 


Genom att öka cirkulationen kan massage hjälpa till att lindra belastningen på moderns hjärta och hjälpa till att hålla blodtrycket stabilt. (under graviditeten kan volymen av blod öka upp till 50% och mammans hjärta måste jobba hårdare eftersom fostret växer, det måste pumpa mer blod till livmodern och i slutet av graviditeten tar livmodern emot en femtedel av kvinnans "pre-pregnancy" blodtillförsel. )


Massage hjälper också till att tillföra syre och andra värdefulla näringsämnen till cellerna av både mor och barn.

MamaBabyBliss ger inte gravidmassage i första trimestern. 
Varför?

Hormoner och högre risk för missfall. 
Det finns egentligen ingen sammankoppling med att det just är själva massagen som är "farlig" i första trimestern, utan det är själva statistiken för missfall som faktiskt är högre under första trimestern. 

Det viktigaste som massör är då att ha kunskap om vilka punkter man inte får trycka på, och att inte använda sig av djupa friktioner och tapotement, då de lätt skadar muskelfibrerna, som är sköra pga höga halter av hormon som progestoron och relaxin. Dessa grepp kan skapa sammandragningar av livmodern som i sin tur kan öka risken för missfall. 

När man utbildas i gravid massage lär man sig om grepp som används vid massage av gravida som kan behandla på djupet utan att skada musklerna eller orsaka sammandragningar. 
Man lär sig också vad som händer i kroppen under graviditeten. Varmt välkommen från v.14. 

Varför bör man ligga på sidan under en gravidmassage? 

~ Gravida kvinnor bör inte ligga på ryggen i ryggläge under långa perioder eftersom vikten av livmodern kan sätta tryck på hålvenen "vena cava" och minska blodtillförseln till hjärtat, som resulterar i matthet & lågt blodtryck. ( Alltså när en gravid kvinna ligger på rygg kan trycket från magen pressa på de stora venerna som leder tillbaka blod till hjärtat. På så sätt kan liter per minut - volymen minska, och innebära risk för syrebrist för både mamma och barn). Det är blodkärlet "inferior vena cava " som drabbas av en kompression av livmoderns tyngd. Därför säger man av tradition att ryggligandes ska undvikas både vad gäller vila och träning från och med början av andra trimestern.Previous research has shown a positive effect of massage therapy on menopausal symptoms. We explored the hypothesis that massage therapy would produce beneficial effects in postmenopausal women through inflammatory and immunological changes. Recent results from self-report questionnaires have shown improvements in sleep pattern and quality of life following massage therapy. These findings demonstrate the effectiveness of massage therapy for the treatment of postmenopausal symptoms, particularly insomnia, and indicate that it is a promising line of research.

Läs mer om MamaBabyBliss här