W e l l n e s s M a m a C a r e   

Klicka här för att redigera underrubrik

Nedre & övre ryggsmärtor, ömhet och spänningar i axlarna, svullnad i händer & fötter (ödem). Ömma eller värkande handleder (karpal tunnel syndrom), huvudvärk, sömnlöshet, ångest, trötthet, ichias smärtor, halsbränna, nästäppa, muskelstelhet, kramp, SPD (foglossning), humörsvängningar?
Många av dessa symtom kan hänföras till de naturliga förändringar som en kvinna har genomgått under graviditeten som kommer att påverka hennes kropp, sinne och känslomässiga tillstånd.  
Massage kan vara ytterst fördelaktigt för att hjälpa till att lindra många av symtomen i samband med dessa fysiologiska förändringar 


Varmt välkommen på gravidmassage från vecka 14. Speciellt utformade massage tekniker och en massage bänk från London utformad för dig som gravid eller ny mamma. 

Under denna otroliga tid kan det finnas oro, värk och trötthet som graviditets massage har rapporterats ha en rad fördelar för dig och ditt barn.


"Studier från karolinska institutet visar att gravida som får regelbunden massage (var 10-14:e dag) har betydligt lägre halter av stresshormon & får färre komplikationer i samband med förlossningen. Dessutom minskar risken för för tidigt födda barn och låg fördslovikt". 

Graviditetsmassage har också många fördelar för barnet. 
ANDRA TRIMESTERN V-14-26


Tiden då mammor ofta "blommar". Hormonerna borde ha stabiliserats allt eftersom kroppen har anpassat sig till graviditeten.

- På grund  av de ökade kraven på kvinnans kropp är järnbrist och anemi vanligt. 

Ett tillstånd där det finns otillräckligt hemoglobin i blodet. Symptom kan vara trötthet, förlust av aptit, sköra naglar, yrsel och blek hud. Förutom att öka sitt järnintag kan en fullständig helkroppsmassage hjälpa till. Eftersom det hjälper att öka blod- och lymfcirkulationen, samt att hjälpa till att lindra trötthet. Genom att stimulera blodcirkulationen kommer det också att öka det röda blod talet och därigenom producera mer hemoglobin. 

-Ont i ryggen händer ofta eftersom kvinnans hållning ändras allt eftersom att bebisen växer. 

Massage kan hjälpa till mycket, eftersom det hjälper till att mjuka upp spända muskler och hjälpa till att lindra spänningar i ryggen.

-Ligament och leder mjuknar genom  hormoner. I bäckenet, vilket kan leda till foglossning, vilket kan vara väldigt försvagande. 

Massage kan också hjälpa till med att frigöra oxytocin och endorfiner, vilket kan hjälpa till att lindra obehag och smärta. 

-Migrän och huvudvärk -10% av gravida kvinnor lider av migrän. Huvudvärk kan också vara orsakad av hormoner eller stress eller spänning på huvud, nacke, och axel området, en effekt av dålig hållning. 

Massage kommer att hjälpa till att lindra spänningar och förbättra blodcirkulationen. 

-Mamman kan uppleva andfåddhet, eftersom livmodern rör sig högre upp i bukhålan. 

Massage kan hjälpa en kvinna att slappna av och uppmuntra därför djupare andning. 

-När "bumpen" växer kommer huden att sträcka och orsaka stramhet och sträckmärken. Vissa kvinnor upplever också förändringar i huden under graviditet som linea negra eller chloasma. Massage med en god närande olja kan hjälpa fukta och lugna huden. 


T R E D J E   T R I M E S T E R N 26-40


Cirkulationen jobbar dubbelt så mycket som den normalt gör, så kramp i benen, ödema (svullnad i anklar och händer) kan vara ett vanligt symptom i slutet av graviditeten)


Massage kan vara till stor hjälp för att öka blodcirkulationen och uppmuntra lymfa för att röra sig runt kroppen för att hjälpa till att rensa ut toxiner/ gifter och minska svullnad. 

I tredje trimestern arbetar hjärtat 25% hårdare och trycket från livmodern hindrar lungorna att expandera helt, vilket kan orsaka andfåddhet. Massage hjälper igen med att öka cirkulationen och andningsorganen. 

Massage kommer med många fördelar och kan vara ovärderligt för att hjälpa till att lindra fysisk spänning i kroppen och hjälpa till att lindra ångest och utmattning som många kvinnor upplever i de senare skeden av graviditeten.


"Truly Bumptious" Graviditet Massagebehandling. En vacker helkroppsbehandling som kan ges säkert under andra och tredje trimestern. Med hjälp av specifika tekniker och säker positionering kommer denna behandling att lugna värk och smärta, vilket gör att du känner dig avslappnad i din graviditet vecka för vecka. 


På WellnessMamaCare har Erika en gravid massage bänk från London, som är extra bred, anpassad för dig som gravid. För att du säkert ska kunna ligga på sidan. 


Gravida kvinnor ska inte ligga på ryggen under långa perioder, eftersom livmodern kan lägga tryck på vena cava och minska blodtillförseln till hjärtat vilket resulterar i svaghet och lågt blodtryck. 

(Vena cava superior är det stora blodkärlet, venen som leder blodet från den övre delen av kroppen tillbaka till hjärtats högra sida. Blodet i en ven är syrefattigt, så kallat venöst blod). 

Källa. MamaBabybliss
Barnets hud är det första organ som utvecklas i magen och även från mycket tidigt på ett barn kan känna och kommunicera genom sin hud.

Förutom detta, har nya studier visat att fostret drabbas av all stress mamman upplever. Redan så tidigt som 17 veckor, mammors som är stressade under graviditeten "överför" den effekten till deras ofödda barn. 

Därför är det viktigt att mödrars stressnivå är kvar på ett minimum under hela sin graviditet och massage kan vara väldigt fördelaktigt för att uppnå detta. 

Genom att öka cirkulationen kan massage hjälpa till att lindra belastningen på moderns hjärta och hjälpa till att hålla blodtrycket stabilt. (under graviditeten kan volymen av blod öka upp till 50% och mammans hjärta måste jobba hårdare eftersom fostret växer, det måste pumpa mer blod till livmodern och i slutet av graviditeten tar livmodern emot en femtedel av kvinnans "pre-pregnancy" blodtillförsel. )

Massage hjälper också till att tillföra syre och andra värdefulla näringsämnen till cellerna av både mor och barn.


MamaBabyBliss ger inte gravidmassage i första trimestern. 

Varför?


Hormoner och högre risk för missfall. 

Det finns egentligen ingen sammankoppling med att det just är själva massagen som är "farlig" i första trimestern, utan det är själva statistiken för missfall som faktiskt är högre under första trimestern. 

Det viktigaste som massör är då att ha kunskap om vilka punkter man inte får trycka på, och att inte använda sig av djupa friktioner och tapotement, då de lätt skadar muskelfibrerna, som är sköra pga höga halter av hormon som progestoron och relaxin. Dessa grepp kan skapa sammandragningar av livmodern som i sin tur kan öka risken för missfall. 

När man utbildas i gravid massage lär man sig om grepp som används vid massage av gravida som kan behandla på djupet utan att skada musklerna eller orsaka sammandragningar. 

Man lär sig också vad som händer i kroppen under graviditeten. Varmt välkommen från v.14. 


Varför bör man ligga på sidan under en gravidmassage? 

~ Gravida kvinnor bör inte ligga på ryggen i ryggläge under långa perioder eftersom vikten av livmodern kan sätta tryck på hålvenen "vena cava" och minska blodtillförseln till hjärtat, som resulterar i matthet & lågt blodtryck. ( Alltså när en gravid kvinna ligger på rygg kan trycket från magen pressa på de stora venerna som leder tillbaka blod till hjärtat. På så sätt kan liter per minut - volymen minska, och innebära risk för syrebrist för både mamma och barn). Det är blodkärlet "inferior vena cava " som drabbas av en kompression av livmoderns tyngd. Därför säger man av tradition att ryggligandes ska undvikas både vad gäller vila och träning från och med början av andra trimestern.