top of page
vitguld.jpg

You are magic

Super självkärlek är det huvudsakliga sättet som en kvinna kan använda sin menstruationscykel och att tona in till sitt sitt högre jag.

Jag finner womb wisdom och women's healing och chakras oerhört intressant. Jag läser nu en bok av Katie Silcox där hon skriver mycket om vår heliga kvinnliga inre plats. Vår intuition och gudinna. Och hur du kan tona in till din menstruationscykel för att må bättre.

Hon skriver bland annat...

I den heliga kvinnliga livmodern, skapar vi. Vår skapelse skapar barn, producerar konst, bakar bröd och startar företag. Men livmodern är också platsen för våra destruktiva krafter.

I vår heliga kvinnliga livmoder blöder vi, känner smärta och har en skorpa av vem vi är varje månad. Denna process är nödvändig för att skapa nytt.

Den kvinnliga livmodern är också sätet av våra djupaste känslomässiga mysterium. Och ber oss varje månad att djupt känna sanningen av vad vi inte processade månaden före. Detta centrum är hemmet för vår omedvetna lust, och bär på våra hemliga önskningar, hopp och vad vi längtar efter. Detta är varför, vid olika tider under månaden som våra känsligheter kan vara mer intensiva när vi kanske kan känna oss mest sårbara både fysiskt och känslomässigt.

Om detta center är blockerat eller stelt, kan vi känna oss bortkopplade från vår kreativitet och sexualitet. När detta center är svält och oälskat, kan vi uppleva en bortkoppling eller hat för vår menstruella cykel eller vår menopausala process.

 

Genom att hedra dina naturliga kvinnliga cykler kan du börja anpassa dig till månens cykler, tidvatten och årstider. Genom att hedra smärtan som kan finnas i livmodern vid olika tider i månaden eller i ditt liv, kan du bygga en relation till alla aspekter av vem du är. Katie silcox skriver att Sexiness är ett uttryck som naturligt kommer från en kvinna som går i denna helhet. Denna helhet ger plats för smärtan vid förlust, förlossning och omötta förväntningar. Denna helhet ger också utrymme för njutning, uppfylld längtan och nåd.

Låt din “womb” och din menstruella erfarenhet, vara en tid av firande och helande. En tid av rening.

Hon skriver att smärtsam menstruation är inte normalt. Men för den morderna kvinnan kan det vara vanligt, men det är inte normalt. Vår menstruationscykel hänger ihop med vår prana. Om vi har tunga cykler eller stagnation är år kanal för hälsosam prana blockerad.

I öst, är menstruationscykeln mycket vördade som det heliga feminina som är synkat till månen.Det är också mycket känt att kvinnan behöver mycket extra energi för att ha en effektiv blödning och renande process.

Skapa nya ritualer

Övning 

Tona in,

 

Vecka 1- The scarlet flow.

Dag ett av vår mån cykel börjar när du startar att blöda. Inom timmar när det startar flöda, börjar östrogen nivåerna att höjas. Många kvinnor känner en känsla av lättnad och flöde eftersom östrogen återvänder och tyngd eller PMS minskar. Gåvan av detta flöde? Att vi nu kan släppa fullständigt; njut av det nedåtgående draget. Detta är en god tid att känna känslor som har varit undanryckta eller obemärkta under den upptagna veckan innan. Det är också dags att stoppa skapelsens momentum. Vila. Ge dig själv tillåtelse att inte vara social

.

Vecka 2- Energin av östrogen:

Den andra veckan av din cykel känns normalt sett väldigt bra. Du har genomgått en naturlig form av blodutsläpp i vecka ett, men nu, under denna tid i din cykel, byggs stadigt östrogen. Gåvan av denna vecka?

Ökat östrogen orsakar en pik i serotonin, må bra hormonet förknippat med livskraft och spänning i livet. Den andra veckan i vår måncykel är en bra tid att ha viktiga samtal, inspirera andra, fira eller lansera ett förslag

Runt vecka tre - fertilitet och djurisk magnetism:

Kvinnor har vanligtvis ägglossning omkring dag 12-16 av sin cykel. Gåvan till den här delen av cykeln? Du kan bli gravid (om det är din önskan) och du upplever ökad sensualitet och stark magnetism. Studier visar till och med att män tycker att samma kvinnors ansikte och röster är betydligt mer vackra under deras ägglossningsperiod.

 

Runt vecka fyra – den tysta intuitiva månen.

Efter ägglossning börjar östrogen och testosteron sjunka när progesteronnivåerna ökar. Om menstruationscykeln är månen, är hög östrogen den fulla månen och hög progresteron är nymånen. När progresteron är högt, kan du uppleva några av de klassiska PMS-symtomen och "Jag känner mig galen". Du är inte galen - din kropp ber dig att inte engagera sig i världen lika mycket. Dessa känslor, särskilt de känslomässiga känslorna, uppstår när vi går mot vår naturliga måne (som ber dig att vända dig inåt) och försöker få oss att uppträda som vi var under vår höga östrogencykel. Forntida shamaniska traditioner förstod nymånen som toppen av intuition, djup insikt och psykiska förmågor. Hänge dig till dina inre metoder för meditation och självutveckling. Det är naturligt att känna sig mindre social och mer inåt under denna fas av din cykel.

Super självkärlek är det huvudsakliga sättet som en kvinna kan använda sin menstruationscykel o att tona in till sitt sitt högre jag

bottom of page