top of page

Vår kropp kommunicerar med oss hela tiden, ger du dig tiden att lyssna till dess signaler?

Ju oftare du praktiserar att vara lugn och avslappningsövningar, ju enklare kommer det att vara för din kropp att känna sig lugn, trygg och harmonisk.

Obalanser härstammar från nervsystemet.

 

Nervsystemet: består av 2 huvuddelar (sympatiska och parasympatiska)

Sympatiska ansvarar för ångest responsen i kroppen. När en del av hjärnan amygdala skickar en stress signal till en annan del av hjärnan, hypotalamus, aktiverar detta det sympatiska nervsystemet och skickar en signal till binjurarna som svarar genom att pumpa ut stresshormoner som adrenalin i blodomloppet. När dessa hormoner cirkulerar genom kroppen triggar de många fysiologiska förändringar.

 

Parasympatiska ansvarar för att trigga lugn och matsmältningsresponsen. Hjärnan är som musklerna i kroppen, ju fler särskilda banor som används ju starkare blir dom vilket betyder att ju oftare du praktiserar meditation och avslappning ju tryggare och lugnare kommer din kropp att känna sig. 60-90% av alla medicinska besök är stressrelaterade i USA & healers finns på sjukhus. Stress påverkar immunsystemet och avslappningstekniker stärker immunsystemet.

 

När vi känner oss olyckliga har vi tappat vår "inre connection", När vi inte växer känner vi en längtan i våra hjärtan och med meditation tar vi oss tiden att utforska våra känslor och reaktioner,

och frågar oss, - vad är lärdomen här?

 

Moder jord, universum/ the divine, vad du än väljer att kalla det större är här för att älska oss och hjälpa oss. Meditation hjälper oss inte bara att hantera stress utan meditationen hjälper oss också att bli lugnare, mer tålmodiga och mer harmoniska människor <3

Av egen erfarenhet är Mitt bästa tips för dig med stress i ditt liv att lyssna till nervsystemet, ge dig tiden, -så kommer resultatet-

 

Kom ner i varv & bli grundad & jordad så att du kan ta tillbaka kraft igen. Kanalisera sedan den kraften i riktning för ditt högsta bästa & dina djupaste önskningar.

 

Visualiseringsmeditation reducerar stress, leder till insikt, aktiverar det parasympatiska nervsystemet, kan reparera en utbränd hjärna samt ger ett bättre beslutsfattande.

Meditation öppnar vägen för inre visdom, kreativitet & högre krafter.

 

Regelbunden utövning låser upp möjligheter för dig.

Önskar du yttre förändring? - När din inre värld förändras kommer du snart lägga märke till yttre förändringar.

- kanske kan jag hjälpa ditt hjärta att finna ro & inspiration ?

Nervsystemet & meditation

bottom of page